Rollades bestellen is de trend voor de feestdagen

De rollade is wel het meest favoriete vleesproduct voor de Kerst. Ons vlees wordt zorgvuldig geselecteerd, zodat wij u het meest smaakvolle vlees kunnen leveren. Ook wordt er de grootste zorg besteed aan het maken van de rollade. Dit gebeurt door het gebruik van de juiste kruiden en het met de hand brengen tot de bekende vorm. Zo krijgt u bij ons een kant- en klare rollade, die u alleen nog maar zelf hoeft te braden.

Wij zijn van origine een slagersbedrijf en ook de slager zelf werkt nog altijd bij Ideaalcatering. Hij zoekt dan ook persoonlijk de lekkerste stukken vlees uit voor de rollades.

Recepten voor de rollade

De meeste mensen braden de rollade in de braadpan. Dit noemen wij dan ook de ‘traditionele wijze’. De sfeer die er bij het rollade braden in de pan bijkomt kijken, is voor iedereen ook altijd weer een echte beleving.

Ook het bereiden in de oven, of combisteamer is een veel gebruikte methode. Het voordeel van het braden in de oven is, dat het product egaal gaar gemaakt wordt en je het niet kunt laten aanbranden.

Het bereiden van de rollade

U kunt op internet tal van mogelijkheden vinden om uw rollade te bereiden. Maar bij het bereiden van de rollade zijn 2 dingen echt belangrijk. 1: het gewicht van de rollade 2: de manier van het bereiden. Hieronder beschrijven wij de combi-braadmethode van pan en oven voor het lekkerste resultaat.

Rollade bereiden met het combi-braadmethode techniek:

 1. Verwarm de oven voor. (Wordt vaak vergeten, maar is zeer belangrijk)
 2. Braad de rollade eerst aan in de pan.
 3. Draai na het voorverwarmen de temperatuur terug naar 125 graden zodra de rollade in de oven gaat.
 4. Heeft de rollade de gewenste gaarheid? Laat het vlees dan een minuut of tien afgedekt rusten. Dat maakt het nog malser.
 5. Snijd of knip de touwtjes los, snijd het vlees in plakken en voeg eventueel nog een saus toe aan het braadvocht.

De kerntemperatuur van de rollade

De bereidingstijd van een rollade is afhankelijk van het soort vlees, de omvang en de vulling. Een rollade van een kilo heeft bijvoorbeeld een bereidingstijd van ca. vijf kwartier.

Om de gaarheid te controleren, kun je het beste een vleesthermometer te gebruiken. Die steek je in de kern van het vlees. Wat betreft de temperatuur is er ook veel te vinden op internet en smaken verschillen nu eenmaal. Wij adviseren altijd de kerntemperatuur aan tussen de 65 en 70 graden.

AANBEVELINGEN

Service
Bezorging in heel Nederland
Wij doen zelfs de afwas voor u
Gekoelde levering
Levering in koelboxen mogelijk
Flexibel
Benodigheden
Porseleinen borden
RVS Bestek
Servetten
Warmhoudpan
Broodmes + snijplank
gourmetstel
Bijgerechten
Verschillende soorten salade
Stokbrood
Kruidenboter
Saté saus
Verschillende soorten saus

Neem contact met ons op

  Voornaam
  Achternaam
  Telefoon
  E-mail
  Vragen en / of opmerking