Tips over het braden van gemarineerd vlees

Barbecuevlees smaakt met een goede marinade nog lekkerder! Veel vlees wordt om deze reden in de slagerij al gemarineerd. Wanneer je gemarineerd vlees gaat braden op een kolenbarbecue kan dit problemen geven.

De sappen die vrijkomen bij het braden op het rooster kunnen op de kolen en briketten druppelen. Deze sappen komen dan tot ontbranding en verstoren het bakproces van uw speklap, karbonade of biefstuk. Hoe voorkom je deze vlammen?

In onderstaande video geeft IdeaalCatering uitleg en tips over hoe je gemarineerd vlees kunt braden.

De tips van IdeaalCatering

          • Leg het gemarineerde vlees bij elkaar.
          • Leg een stuk aluminiumfolie onder het vlees.
          • De folie zal de warmte doorgeven, maar de vleessappen tegenhouden.
          • U heeft geen vlammen op uw barbecue!
          • Wanneer er onverhoopt toch vlammen verschijnen, doof ze dan met een plantenspuit.

Bent u op zoek naar nog meer barbecue tips? Lees hier dan snel verder!

Liever een BBQ met kok?

Als u nu zeker wilt weten dat uw BBQ vlees op de juiste manier wordt gebakken, dan is een BBQ kok een uitkomst. De BBQ Kok zorgt ervoor dat iedereen een lekker stukje vlees krijgt wat op de juiste manier is klaargemaakt en goed gaar is. Benieuwd wat een BBQ kok kan en wat hij kost? vraag dan snel een offerte aan of lees het artikel “de voordelen van een Barbecue kok

Barbecue kok Offerte aanvragen

andere artikelen