Hoe braad je gemarineerd vlees op de barbecue?

Adriaan Oskam

Tips over het braden van gemarineerd vlees

Barbecuevlees smaakt met een goede marinade nog lekkerder! Veel vlees wordt om deze reden in de slagerij al gemarineerd. Wanneer je gemarineerd vlees gaat braden op een kolenbarbecue kan dit problemen geven.

De sappen die vrijkomen bij het braden op het rooster kunnen op de kolen en briketten druppelen. Deze sappen komen dan tot ontbranding en verstoren het bakproces van uw speklap, karbonade of biefstuk. Hoe voorkom je deze vlammen?

In onderstaande video geeft IdeaalCatering uitleg en tips over hoe je gemarineerd vlees kunt braden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aaADV90DBdA

De tips van IdeaalCatering

          • Leg het gemarineerde vlees bij elkaar.
          • Leg een stuk aluminiumfolie onder het vlees.
          • De folie zal de warmte doorgeven, maar de vleessappen tegenhouden.
          • U heeft geen vlammen op uw barbecue!
          • Wanneer er onverhoopt toch vlammen verschijnen, doof ze dan met een plantenspuit.

Bent u op zoek naar nog meer barbecue tips? Lees hier dan snel verder! Benieuwd naar het assortiment? Bekijk onze bbq catering.

 

Bekijk hier hoe wij uw bestelling bezorgen

Zo doen wij dat!