Checklist om een barbecue te organiseren

grafiswhello

Een barbecue organiseren voor uw vrienden, buurt of familie?

Zodra het maar even mooi weer is kunt u ze vaak al snel ruiken; de barbecues. Het kan dan zomaar zijn dat het bij u ook begint te kriebelen. Als u besluit om voor vrienden, familie of in uw buurt een BBQ te organiseren, dan heeft dat best wat voeten in de aarde. Wij van IdeaalCatering weten dit en hebben dan ook erg ons best gedaan om dit voor u gemakkelijker te maken. Een van de stappen is dat wij onze barbecuepakketten zo hebben samengesteld, dat u al aardig onderweg bent voor een geslaagd barbecuefeest! Hieronder leest u welke waardevolle tips een barbecue organiseren nog makkelijker maken!

Een goede barbecue organiseren vereist de nodige inspanning, want u wilt natuurlijk aan alles gedacht hebben. Daarom hebben wij voor u een lijst samengesteld met de meest belangrijke zaken die u echt op orde moet hebben, wanneer u een barbecue gaat organiseren. Daarnaast geven wij nog een aantal praktische tips.

 

13 belangrijke punten om een barbecue te organiseren!

 1. Maak een uitnodiging waarin u uw gasten vraagt zich aan te melden wanneer ze wel of juist niet komen. Zo voorkomt u teleurstellingen.
 2. Wanneer u alle aanmeldingen binnen heeft, houdt dan in uw achterhoofd dat gemiddeld 10% van de gasten helaas verhinderd zal zijn.
 3. Wanneer u thuis uw barbecue organiseert houdt dan extra rekening met parkeergelegenheid.
 4. Leg voor degene die gaan barbecueën kleding (schort) klaar waar eventueel vet of marinade op mag komen.
 5. Kies vooraf of u met kolen of gas gaat barbecueën. Denk eraan dat de kolen BBQ 1 uur van tevoren moet worden aangestoken.
 6. Gebruik altijd lange spatels vanwege de hitte van de barbecue.
 7. Het is handig om chafing dishes te gebruiken tijdens de barbecue. Vlees dat gaar is kunt u hier indoen zodat het lekker warm blijft.
 8. Houd rekening met vegetarisch, halal en evt. allergenen. IdeaalCatering levert ook vlees zonder kruiden en hebben hier zelfs barbecuepakketten voor samengesteld.
 9. Het inschatten van de hoeveelheid drank is altijd erg moeilijk. IdeaalCatering heeft daarom een drankarrangement samengesteld, zodat u vooraf het feest al kunt weten hoeveel de drank u gaat kosten.
 10. Geven ze minder weer op en wilt u toch buiten uw barbecue feest houden? Zorg dan voor voldoende tenten! 
 11. Gasten vinden het altijd vervelend om in de kou te staan. Zorg daarom voor voldoende verwarming. Let op! Ook warme zomerdagen koelen in de avond hard af!
 12. Kiest u ervoor om vaker een barbecue te organiseren? Investeer dan in spullen die u altijd nodig hebt tijdens een barbecue. Denk hierbij aan de barbecue, tafels en eventueel tenten. 
 13. Wanneer u nog vragen heeft, staan wij u per telefoon graag te woord! Persoonlijk advies kost bij IdeaalCatering niets! U kunt ons 6 dagen per week bereiken op 0348-553222, of vul ons contactformulier in.

 

Barbecue tips voor een hygiënische BBQ

Gaat u zelf een barbecue organiseren, dan is het belangrijk om goed op de hygiëne te letten. Als cateraar met eigen slagerij willen wij u ook de volgende tips meegeven om veilig te barbecueën:

 1. De inkoop: koop uw BBQ vlees en salades altijd als laatst en gebruik een koeltas om alles gekoeld te vervoeren.
 2. De inkoop: om de risico’s van ongaar vlees te beperken, kunt u kiezen voor voorgegaarde BBQ producten als spare-ribs of  voorgebakken hamburgers.
 3. Bereiding: mocht u rauw vlees hebben ingekocht, was dan altijd uw handen voor en nadat u het vlees heeft aangeraakt.
 4. Bereiding: zorg voor aparte schalen en tangen voor het rauwe vlees.
 5. Bereiding: haal het vlees in kleine hoeveelheden uit de koelkast. Zorg ervoor dat het nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staat.
 6. Op de BBQ: draai het vlees regelmatig om en zorg ervoor dat het barbecue vlees niet verbrandt.
 7. Op de BBQ: zorg ervoor dat de BBQ niet te heet is en er geen vlammen uitkomen. Leg het vlees er liever een wat langer op met een lagere temperatuur.

Zelf een barbecue organiseren? naast deze handige checklist hebben wij ook veel barbecue tips voor u. Weet u bijvoorbeeld hoeveel gram een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ? Hoeveel tenten u moet hebben wanneer u 50 gasten uitnodigt? Veel meer van dit soort praktische tips leest u op onderstaande link:

De handige BBQ-tips van IdeaalCatering

 

Barbecue door ons laten organiseren?

In plaats van alles zelf in te kopen kunt u er ook voor kiezen om dit uit handen te geven. U zult hierdoor nog meer genieten van uw barbecue. Als u ervoor kiest om de organisatie uit handen te geven, dan is IdeaalCatering uw BBQ specialist. Wij nemen namelijk alle zorg uit uw handen en bieden u verschillende totaalpakketten met hierin alles wat u nodig heeft om een goede barbecue te organiseren.

 

Barbecue zelf samenstellen

Naast onze standaard barbecue pakketten hebben wij in onze BBQ shop ook de mogelijkheid om uw barbecue zelf naar wens samen te stellen. Dit alles voor zeer aantrekkelijke prijzen en natuurlijk verzekerd van de IdeaalCatering-service. Dit betekent alles vuil retour, alles geïnstalleerd op de plaats waar u dat wilt en topklasse bezorging. Alles wordt op temperatuur aangeleverd en wij gaan pas weg als alles naar wens is. Ook kunnen wij personeel leveren en zelfs uw feest stileren.

Wij kunnen voor een zeer scherpe prijst een compleet verzorgde barbecue leveren, voorzien van prachtig vlees van ambachtelijke slagerskwaliteit en de meest hoogwaardige barbecueproducten. Bestel makkelijk en snel via onze webshop en binnen 48 uur kunt u alles in huis hebben! Wij verzorgen de afwas, regelen de bezorging en het afhalen en nemen u al het werk uit handen. Bezorgen is altijd mogelijk, zowel in de Randstad als op de Veluwe of in Brabant.

Kortom, wilt u alles weten over het organiseren van een goede BBQ op locatie? Dit begint bij IdeaalCatering!

 

Bekijk hier hoe wij uw bestelling bezorgen

Zo doen wij dat!

Ook je barbecuefeestje volledig verzorgd?