BBQ advies voor bereiding

Adriaan Oskam

BBQ advies om uw vlees ambachtelijk te bereiden!

Iedereen heeft weleens gebarbecued, met wisselend succes. Voor een geslaagde barbecue zoals deze bedoeld is, is de keuze van het vlees erg belangrijk. IdeaalCatering kan u niet alleen hierbij helpen, maar ook voor het succesvol bereiden van deze producten hebben wij diverse tips en een passend BBQ advies. Liever direct ons assortiment bekijken? Bekijk direct onze BBQ pakketten.

 

BBQ advies voor alle soorten barbecues

Barbecueën kan grofweg op twee methoden. De directe methode is de meest gebruikte methode: hierbij worden vlees-, vis-, of groentegerechten maximaal 25 minuten gebraden op de barbecue. Behalve de rookbarbecue zijn alle soorten barbecues hiervoor geschikt.

Ons BBQ advies: maak nu eens gebruik van de indirecte methode!

De indirecte methode wordt vooral toegepast voor grotere stukken vlees met een wat langere bereidingstijd (meer dan 30 minuten). Het deksel van de barbecue wordt bij de bereiding van deze grotere stukken gesloten. Voor alle soorten barbecues geldt hetzelfde: de warmtebron wordt naar de zijkanten van de barbecue geleid. Hieronder een korte uitleg voor alle soorten barbecues, voor een echt ambachtelijk resultaat!

 

Barbecueën op een kolenbarbecue: De indirecte methode

De indirecte methode bij een kolenbarbecue vindt plaats door de kolen naar de zijkanten te verplaatsen. In het midden plaatst u een ovenschaal, die u vult met water, wijn, bier of sinaasappelsap, afhankelijk van uw smaak en het te bereiden product. Aan dit vocht kunt u aromatische kruiden en specerijen toevoegen, denk hierbij aan tijm, rozemarijn, knoflook of peperkorrels. Plaats het vlees boven de ovenschaal en sluit het deksel. De barbecue werkt nu als een oven.

 

Barbecueën op een keramische barbecue

Voor de indirecte bereiding zijn keramische barbecues zeer geschikt. Dit soort barbecues heeft een grote vlucht genomen en met het succesvol gebruik van de kwaliteiten van deze barbecue (Big Green Egg, Grilldome) kunt u een heerlijk resultaat bereiken! Gebruik voor de indirecte methode een indirecte grillsteen (plate setter). Deze plaat verdeelt de hitte van de kolen op sublieme wijze en creëert hierdoor een oven.

 

Barbecueën op een gasbarbecue of elektrische barbecue

Om de indirecte bereidingsmethode bij een gasbarbecue toe te passen is het advies om alleen de buitenste gasbranders aan te zetten. Voor het elektrisch barbecueën zijn diverse hulpstukken te verkrijgen.

 

Bekijk hoe wij een bestelling leveren: