Vis op de BBQ

Adriaan Oskam

Vis op de BBQ

Nederland is een waterland. Dat zie je ook terug op onze BBQ. Vis op de BBQ is er niet alleen meer voor de échte liefhebber, maar hoort steeds meer in het reguliere BBQ buffet. Het mooie van vis op de BBQ, is dat er een enorm verschil is in soorten vis. Meer nog dan bij kip, varken en rund, proef je bij vis het verschil in soorten vis.

 

Vis op de BBQ is gezond

Dat vis gezond is, dat weten we eigenlijk al een tijdje. Maar waarom is dat eigenlijk? In vis zitten veel vitaminen A, D en B12. Vitamine A is goed voor je ogen en van vitamine D word je slim! Deze vitamine is namelijk erg goed voor de hersenen. B12 is goed voor het zenuwstelsel. Naast vitamines, zitten er ook veel mineralen in vis. Denk hierbij maar aan Omega-3. Omega-3 is goed voor je bloedvaten en helpt het cholesterol laag te houden. Zo is vis op de BBQ niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond!

De vette of magere vis?

Vis heeft erg veel voedingsstoffen in zich en is zeker geschikt voor de BBQ. Bij vette vis van de BBQ, moet u vooral denken aan makreel, tonijn of zalm. Naast de vette vis, is er ook de magere vis. Deze vis bevat bijvoorbeeld minder Omega-3, maar blijft erg lekker. Dit zijn soorten als tilapia, forel kabeljauw en tong.

Welke vis op de BBQ?

Een barbecue is niet compleet zonder heerlijk gegrilde vis. Er zijn talloze opties om je smaakpapillen te verwennen met de smaak van de zee. Een van onze toppers is de zalmtournedos. TIP! Smeer de zalmzijde in zijn geheel in met mosterd en basterdsuiker. Door de temperatuur van de BBQ, zal de basterdsuiker karamelliseren en is heerlijk in combinatie met een pittige mosterd. Zo wordt de zalm van de BBQ nog specialer.

Vispakketten bestellen

Natuurlijk kunt u ook gewoon een vis-barbecuepakket bestellen bij IdeaalCatering. Dit pakket kost €16,50 per persoon, en hiervoor krijgt u;

  • Zalmspies
  • Gambaspies
  • Zalmtournedos
  • Tilapiafilet
  • Opgemaakte zalmsalade
  • Rauwkost
  • Saus
  • Borden en bestek
  • BBQ

Met IdeaalCatering heb je verschillende visgerechten op de BBQ. Bestel dus je vis-barbecuepakketten die niet alleen lekker en gezond zijn, maar ook nog eens goed betaalbaar!

 

Bekijk hier hoe wij uw bestelling bezorgen

Zo doen wij dat!

Ook je barbecuefeestje volledig verzorgd?