
- IdeaalCatering /
- Tips /
- BBQ Tips /
- Hoe braad je gemarineerd vlees op de barbecue?
Tips over het braden van gemarineerd vlees
Barbecuevlees smaakt met een goede marinade nog lekkerder! Veel vlees wordt om deze reden in de slagerij al gemarineerd. Wanneer je gemarineerd vlees gaat braden op een kolenbarbecue kan dit problemen geven. De sappen die vrijkomen bij het braden op het rooster kunnen op de kolen en briketten druppelen.
Deze sappen komen dan tot ontbranding en verstoren het bakproces van uw speklap, karbonade of biefstuk. Hoe voorkom je deze vlammen? In onderstaande video geeft IdeaalCatering uitleg en tips over hoe je gemarineerd vlees kunt braden.
https://www.youtube.com/watch?v=aaADV90DBdA
De tips van IdeaalCatering
Leg het gemarineerde vlees bij elkaar.
Leg een stuk aluminiumfolie onder het vlees.
De folie zal de warmte doorgeven, maar de vleessappen tegenhouden.
U heeft geen vlammen op uw barbecue!
Wanneer er onverhoopt toch vlammen verschijnen, doof ze dan met een plantenspuit.
Bent u op zoek naar nog meer barbecue tips? Lees hier dan snel verder! Benieuwd naar het assortiment? Bekijk onze BBQ catering.

Frank Oosterom
Frank is eigenaar van IdeaalCatering en is onze verkoopspecialist. Hij houdt zich vooral bezig met de marketing en het helpen van klanten. Bij een belletje is de kans ook groot dat u hem aan de lijn krijgt.
Gratis breng - en haalservice door bijna heel Nederland*
Gekoelde levering voor optimale versheid
Inclusief afwasservice voor maximale ontzorging