De 5 beste BBQ recepten voor een fantastische BBQ!

Adriaan Oskam

De ‘oude en vertrouwde’ BBQ recepten

Om u de mooiste en lekkerste producten aan te kunnen bieden, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe BBQ recepten.  Natuurlijk kunt u deze barbecue producten bij ons bestellen en laten bezorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om de BBQ producten zelf te bereiden. Met alle nieuwe en innovatieve manieren en recepten voor de barbecue, blijven de paar ‘oude en vertrouwde’ recepten toch altijd betrouwbaar en altijd goed. Hieronder geven we een vijftal BBQ recepten die in onze ogen klassiek en altijd een hit zijn. Met deze recepten bent u gegarandeerd van een fantastische BBQ. Kent u deze al?

 

Tips voor de beste BBQ recepten

Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk om altijd met pure gerechten te werken. Dit doet de smaak en het eindresultaat altijd ten goede.
Koop het vlees altijd bij de slager, en laat u ook door de slager voorlichten. De slager kan u op gang helpen met de beste marinades etc.

Zorg voor verse groente en maak bij voorkeur de sausjes ook zelf. IdeaalCatering heeft een recept om zelf knoflooksaus te maken.

Zorg bij de bereiding van de volgende BBQ recepten voor een schone werkplek en laat de kip nooit in aanraking komen met andere soorten vlees. Dit om kruisbesmetting te voorkomen.

 

BBQ recept 1: De Carpaccio Spies

Ingrediënten:

 • Dunne kleine lapjes biefstuk van circa 10 á 15 gram per lapje
 • Marinade (naar eigen keuze)
 • Spiesen

 

Bereiding:

Het bereiden van een carpaccio spies is kinderlijk eenvoudig. Rijg de kleine lapjes biefstuk op de spies. Zorg voor een nette afwerking door uitstekende delen vlees weg te snijden (deze delen kunt u gebruiken voor de volgende spies). Als u een mooie spies gecreëerd hebt, strijkt u deze in met de marinade. Nu is de carpaccio spies klaar. Let er bij het garen op dat u de spies maximaal 2 minuten laat garen. Dan blijft de spies mals en sappig. U kunt ook de stukjes biefstuk variëren met ui of paprika. Het belangrijkste is eigenlijk dat u de spies niet te lang op de BBQ laat liggen. Rundvlees hoeft namelijk maar heel erg kort te garen. U kunt er ook voor kiezen om de spies na het garen nog even in folie te wikkelen om hem even te laten “rusten”.

 

BBQ recept 2: Eigen gemaakte Spare-ribs

Ingrediënten:

 • 1 kg buikribben (varkensvlees)
 • Marinade (naar eigen keuze)

Bereiding:

Er zijn veel manieren om spare-ribs te bereiden, maar dit is onze favoriet! Marineer allereerst de buikribben met de door u gekozen marinade. Vraag aan uw slager of hij deze spare-ribs wil vacumeren. Vervolgens zet u de oven op 90 graden en plaatst u hier een pan met water in. In deze pan legt u de zak met spare-ribs. Deze laat u hier 9 uur in liggen. Na 9 uur kunt u de ribben uit de zak halen en zijn deze klaar om te garen om de BBQ. U zult er versteld van staan hoe mals en zacht uw vlees geworden is.

U kunt bovenstaande Spare-ribs ook bij ons bestellen.

 

BBQ recept 3: Spies Crocrante

Ingrediënten:

 • Speklappen
 • Marinade (naar eigen keuze)
 • Dun gesnipperde ui

Bereiding:

Leg de speklappen languit op elkaar en marineer af en toe een speklap. Strooi ook de dun gesnipperde uitjes over de speklap. Steek vervolgens de spiesen om de twee centimeter in de speklappen en snij vervolgens de speklappen om de twee centimeter door. Wat dan overblijft is het marineren van de losse spiesen.

 

BBQ recept 4: Mini Rollade met rucola-rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:

 • 300 gram jodenhaas of biefstuk opensnijden (of slaan) tot een platte lap van ongeveer 20 bij 20 centimeter
 • Ongeveer 20 gram rucola
 • 2 gram verse rozemarijn naaldjes
 • 2 gram verse knoflook
 • 10 gram gezeefde tomaat

Bereiding:

Leg het vlees plat voor u neer, en bestrijk dit met de tomatensaus. Leg vervolgens alle ingrediënten op het vlees en rol het op tot een rollade. Knoop de rollade dicht en marineer de rollade met een marinade naar eigen keuze.

Braad de rollade op de BBQ tot deze geheel bruin is geworden. Leg de rollade vervolgens in een aluminium schaaltje, en laat de rollade garen tot de gewenste gaarheid (minimaal 10 minuten).

 

BBQ recept 5: Kipfilet spiesjes

Ingrediënten:

 • Halve kipfilet
 • Whisky (kan als toevoeging)
 • Honing
 • Spiesen
 • Knoflook
 • Tijm

Bereiding:

Wrijf de kipfilet in met honing en leg de kipfilet vervolgens in de whisky. Laat de kipfilet hier een half uur in liggen en wrijf hem vervolgens nogmaals in met honing, knoflook en tijm. Steek de spies in de filet, en u heeft een overheerlijke filet op stok. Laat de spies nog een aantal uur liggen zodat alle kruiden in het vlees kunnen trekken.

 

Suggesties voor nieuwe BBQ recepten?

Wij van Ideaal Catering zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten. Wanneer u zelf leuke BBQ recepten heeft bedacht, kunt u deze opsturen via ons contactformulier. Vermeld de ingrediënten en bereiding en wij plaatsen dit op deze webpagina!

 

Onze BBQ Pakketten:

U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met deze heerlijke recepten, maar u kunt ook gebruik maken van onze catering service. IdeaalCatering heeft namelijk een heel aantal prachtige BBQ pakketten samengesteld. Levering is gratis door heel Nederland en het vlees komt uit eigen slagerij…

 

 

Bekijk hier hoe wij uw bestelling bezorgen

Zo doen wij dat!

Ook je barbecuefeestje volledig verzorgd?