Bekijk hier een fantastisch filmpje hoe u een houtskoolbarbecue moet aansteken!

Barbecueën kan op diverse manieren. De eenvoudigste manier is op een gas- of elektrische barbecue. Deze barbecues zijn snel op temperatuur en eenvoudig aan te steken. Maar voor de echte barbecue-liefhebber gaat er natuurlijk niets boven een old school kolen barbecue. Het braden van het vlees op kolen en briketten geeft een heerlijke, authentieke smaak. Voor de unieke smaaksensatie die een kolen barbecue geeft is het de moeite waard om even wat meer aandacht te geven aan het aansteken van de kolenbarbecue. Maar hoe gaat dat nu, een houtskool barbecue aansteken?

Houtskool barbecue aansteken

In de onderstaande video geeft IdeaalCatering u diverse tips over hoe u een houtskool barbecue aansteken wordt gedaan.

 

De belangrijkste tips uit deze video:

    • Gebruik een combinatie van kolen en briketten. Dit geeft een goede compromis tussen brandtemperatuur en brandduur.
    • Steek de barbecue drie kwartier van te voren aan. Dit voorkomt stress, u heeft tijd genoeg om de kolen en briketten rustig op temperatuur te laten komen.
    • Vergeet de aanmaakblokjes niet! Deze branden veel langer dan proppen krantenpapier en zorgen ervoor dat de kolen en briketten optimaal ontstoken worden.
    • Zet de barbecue uit de wind. Wanneer u de kolen en briketten in de barbecue legt, kan hier kolenstof vanaf komen. Dit geeft vervelende vlekken, zorg dat het stof niet alle kanten op waait door de barbecue doordacht neer te zetten. Dit maakt ook het aansteken eenvoudiger.
    • Zorg voor een goede kwaliteit vlees om uw barbecue compleet te maken! IdeaalCatering levert diverse barbecuepakketten voor een heerlijke barbecue! Bekijk hier onze barbecuepakketten.

Bent u na deze tips op zoek naar nog meer barbecue tips? Leest u hierdan snel verder!

Wat is er lekker op een kolenbarbecue?

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en voorkeuren verschillen van persoon tot persoon. Voor een goed stuk vlees, is vooral de kwaliteit van het BBQ vlees en manier van bereiding erg belangrijk.

IdeaalCatering levert een duurzaam assortiment aan barbecue vlees. Als u hier meer over wilt lezen, lees dan ons artikel over “Eerlijk BBQ vlees“. Daarnaast vindt u op onze site verschillende BBQ recepten en bereidingswijzen om het vlees op de juiste manier te bereiden. Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Assortiment BBQ vlees BBQ Bestellen en meer…

 

andere artikelen