Zelf overheerlijke knoflooksaus maken; simpel en snel!

Bij een geslaagde barbecue horen goede sauzen. Vaak wordt het belang van een goede saus onderschat en dat is jammer, want hier is veel winst te behalen! Natuurlijk zijn er goede premium sausfabrikanten, maar met een heerlijke zelfgemaakte saus maakt u een onuitwisbare indruk! Daarnaast is het ook een goede manier van kosten besparen; zeker als de hoeveelheden wat groter zijn valt er op dit punt veel winst te behalen. Zelf knoflooksaus maken? IdeaalCatering wil u hier graag bij helpen door u een ambachtelijk recept voor knoflooksaus uit de praktijk aan te bieden.

Recept voor traditionele zelfgemaakte knoflooksaus

Hoe maak je een zelfgemaakte knoflooksaus voor bij de BBQ?

Benodigdheden

  • Vier teentjes knoflook (een teentje is één partje van de knoflook)
  • Twee eetlepels mayonaise of yogonaise
  • Twee eetlepels Griekse yoghurt
  • Vers gesneden bieslook
  • Koffiemelk (wanneer er geen Griekse yoghurt gebruikt wordt)
  • Peterselie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje suiker of honing

 

Aanwijzingen

  1. Pers de knoflook fijn. Snijden kan ook, maar het gebruik van een goede knoflookpers geeft het beste resultaat. Doe het vervolgens in een kommetje.
  2. Voeg de mayonaise en de Griekse yoghurt toe. Het gebruik van Griekse yoghurt geeft een frisse, zachte smaak aan de saus.
  3. Wanneer je bij stap 2 alleen mayonaise hebt gebruikt, voeg dan een klein scheutje koffiemelk toe. Dit maakt de mayonaise wat dunner.
  4. Voeg de klein gesneden bieslook en de peterselie toe.
  5. Voeg een heel klein beetje honing of suiker toe.
  6. Roer het geheel goed door. Roeren kan het beste met een vorkje, dit geeft een snellere vermenging. Investeer tijd in het mengen; hoe beter, hoe lekkerder!
  7. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer de saus in een mooi schaaltje.

 

Tips

  • Gebruik een goede mayonaise of yogonaise. Hellmann’s of Calvé zijn twee goede fabrikanten.
  • Het gebruik van peterselie kan achterwege worden gelaten. Het geeft echter een mooie garnering en gaat het nadelige effect van een ‘knoflookadem’ tegen.
  • Probeer ook eens aioli of tzatziki zelf te maken!

andere artikelen