Barbecue tips over het braden van een goede biefstuk

Biefstuk – zowel gemarineerd of ongemarineerd – is een topper op de barbecue. Met een goede kwalitatieve biefstuk maak je je barbecue nog completer.
Biefstuk is echter ook een product dat erg kwetsbaar is en valt of staat met een goede bereiding. IdeaalCatering heeft daarom een handige video gemaakt over het braden van een biefstuk op barbecue.

Biefstuk braden op barbecue

De tips voor het braden van een biefstuk op de barbecue

Biefstuk tip #1: Vraag jezelf vooraf af of je je biefstuk rare, medium of well done wilt.

Biefstuk tip #2: Check na enige tijd hoever je biefstuk gaar is. Gebruik hiervoor uw hand.

Biefstuk tip #3: Wil je je biefstuk rare? De biefstuk dient dan even zacht te zijn als het weefsel net onder uw vingers.

Biefstuk tip #4: Wil je je biefstuk medium? De biefstuk dient dan even zacht te zijn als het weefsel onder uw duim.

Biefstuk tip #5: Wil je je biefstuk well done? Knijp je hand samen. De biefstuk dient even zacht te zijn als het weefsel van uw samengeknepen handpalm.

Biefstuk tip #6: Laat de biefstuk, als het voldoende gaar is, 4 minuten rusten in aluminiumfolie. De smaakvolle vleessappen trekken dan weer in de biefstuk.

Biefstuk tip #7: Vergeet niet wat kruiden, peper en zout op je ongemarineerde biefstuk te strooien! Bij een gemarineerde steak is dit uiteraard niet nodig.

Biefstuk tip #8: Eet smakelijk!
Bestel uw biefstuk voor op de barbecue bij IdeaalCatering en geniet van ambachtelijke kwaliteit! U kunt ook kiezen voor een van onze complete barbecue pakketten inclusief biefstuk.

Op zoek naar nog meer handige tips? Lees u hier dan snel verder!

andere artikelen