• Gratis bezorging
  • Gekoelde levering
  • Afwasservice

BBQ advies voor bereiding

Adriaan Oskam
Adriaan Oskam
Image

BBQ advies om uw vlees ambachtelijk te bereiden!

Iedereen heeft weleens gebarbecued, met wisselend succes. Voor een geslaagde barbecue zoals deze bedoeld is, is de keuze van het vlees erg belangrijk. IdeaalCatering kan u niet alleen hierbij helpen, maar ook voor het succesvol bereiden van deze producten hebben wij diverse tips en een passend BBQ advies. Liever direct ons assortiment bekijken? Bekijk direct onze BBQ pakketten.  

BBQ advies voor alle soorten barbecues

Barbecueën kan grofweg op twee methoden. De directe methode is de meest gebruikte methode: hierbij worden vlees-, vis-, of groentegerechten maximaal 25 minuten gebraden op de barbecue. Behalve de rookbarbecue zijn alle soorten barbecues hiervoor geschikt.

Ons BBQ advies: maak nu eens gebruik van de indirecte methode!

De indirecte methode wordt vooral toegepast voor grotere stukken vlees met een wat langere bereidingstijd (meer dan 30 minuten). Het deksel van de barbecue wordt bij de bereiding van deze grotere stukken gesloten. Voor alle soorten barbecues geldt hetzelfde: de warmtebron wordt naar de zijkanten van de barbecue geleid. Hieronder een korte uitleg voor alle soorten barbecues, voor een echt ambachtelijk resultaat!  

Barbecueën op een kolenbarbecue: De indirecte methode

De indirecte methode bij een kolenbarbecue vindt plaats door de kolen naar de zijkanten te verplaatsen. In het midden plaatst u een ovenschaal, die u vult met water, wijn, bier of sinaasappelsap, afhankelijk van uw smaak en het te bereiden product. Aan dit vocht kunt u aromatische kruiden en specerijen toevoegen, denk hierbij aan tijm, rozemarijn, knoflook of peperkorrels. Plaats het vlees boven de ovenschaal en sluit het deksel. De barbecue werkt nu als een oven.  

Barbecueën op een keramische barbecue

Voor de indirecte bereiding zijn keramische barbecues zeer geschikt. Dit soort barbecues heeft een grote vlucht genomen en met het succesvol gebruik van de kwaliteiten van deze barbecue (Big Green Egg, Grilldome) kunt u een heerlijk resultaat bereiken! Gebruik voor de indirecte methode een indirecte grillsteen (plate setter). Deze plaat verdeelt de hitte van de kolen op sublieme wijze en creëert hierdoor een oven.  

Barbecueën op een gasbarbecue of elektrische barbecue

Om de indirecte bereidingsmethode bij een gasbarbecue toe te passen is het advies om alleen de buitenste gasbranders aan te zetten. Voor het elektrisch barbecueën zijn diverse hulpstukken te verkrijgen.  

Bekijk hoe wij een bestelling leveren:

https://www.youtube.com/watch?v=TpEYXouqIeA

Ook je barbecuefeestje volledig verzorgd?

Bekijk onze pakketten

Image

Adriaan Oskam

Adriaan is eigenaar van IdeaalCatering en verantwoordelijk voor de financiële administratie en inkoop. Ook zorgt hij ervoor dat alles met betrekking tot de kantoorlunches, en activiteiten op de werkvloer goed verlopen.

Image

Gratis breng - en haalservice door bijna heel Nederland*

Image

Gekoelde levering voor optimale versheid

Image

Inclusief afwasservice voor maximale ontzorging

Gerelateerde artikelen

Van bedrijfsbarbecue naar bedrijfsfeest!

Van bedrijfsbarbecue naar bedrijfsfeest!

Het is voor veel bedrijven herkenbaar! Bij personeelsuitjes leert u uw collega’s op een betere manier kennen dan wanneer u op de werkvloer bent. Daarom is het voor ondernemers belangrijk om hierin te investeren.

Cor Oosterom
Cor Oosterom
Link Absolute
Barbecue aan huis: Genieten van een culinair festijn

Barbecue aan huis: Genieten van een culinair festijn

Gemak wordt steeds belangrijker in de keuken. Dit geldt niet alleen voor de keuken, maar ook voor de BBQ. Waar je vroeger naar de slager ging voor het barbecuevlees en naar de bakker voor het stokbrood, zie je dat men tegenwoordig steeds vaker kiest voor het gemak van een barbecue aan huis. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde BBQ wordt bezorgd en weer opgehaald. Nu is een barbecue aan huis van IdeaalCatering helemaal bijzonder!

Adriaan Oskam
Adriaan Oskam
Link Absolute