
- IdeaalCatering /
- Tips /
- BBQ Tips /
- Gemarineerde Speklap
Het beste BBQ vlees: De gemarineerde speklap
Wat is een speklap eigenlijk?
Een speklap is een smaakvol stuk vlees van het varken. Het wordt gesneden van de buik van het varken. De buitenste rand bevat vooral het vet en aan de binnenkant van de speklap vind je het vlees. De buik wordt in dunne plakjes gesneden. Hierdoor ontstaat de vorm die kenmerkend is voor de speklap.
Wat maakt een speklap zo lekker?
2 dingen maken de speklap lekker. Dit zijn het vet en de kruiden of marinade. Doordat het vet wordt gebakken op de BBQ, ontstaat er een lekkere smaak. Door de speklap wat langer op de BBQ te bakken, wordt hij ook nog eens knapperig. Tip van onze kok is om de speklap om en om bruin te bakken. Dit geeft het lekkerste resultaat!
Je kunt een speklap marineren of kruiden. De kruiden kruiden of marinade die je kiest zorgt voor de smaak. Geen marinade of kruiden in huis? geen probleem. peper en zout zijn ook heerlijk op de speklap!
Allergeneninformatie van de gemarineerde speklap:
Ingrediënten:
Varkensvlees 100% varkensvlees
Kruiden Zout, kruiden en specerijen (koriander, paprika, ui, peper, knoflook, MOSTERD, komijn, fenegriek, venkel, chili), dextrose, natuurlijke aroma’s.
Allergenen: mosterd
Ook je barbecuefeestje volledig verzorgd?

Cor Oosterom
Cor is eigenaar van IdeaalCatering en onze ervaren keurslager. Hij heeft verstand van al het ambachtelijke vlees dat bij ons bereid wordt. Ook kan het personeel altijd bij Cor terecht voor een bakkie koffie of een pepermuntje.
Gratis breng - en haalservice door bijna heel Nederland*
Gekoelde levering voor optimale versheid
Inclusief afwasservice voor maximale ontzorging