Bedrijfsbarbecue

Adriaan Oskam

Een bedrijfsbarbecue bij u op locatie, wij hebben alles in huis!

Voor veel bedrijven is het een jaarlijks terugkomend iets… De barbecue! Maar ja, stelt u zich voor dat u degene bent die het mag regelen. De locatie heeft u gelukkig al; namelijk op eigen terrein.

 

De voordelen van een barbecue op eigen terrein op een rij:

Belastingvoordeel: je hebt de term waarschijnlijk al vaker voorbij horen komen: de werkkostenregeling (WKR). Maar wat is dat ook al weer precies?

De werkkostenregeling is een collectieve regeling die alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers vervangt. Door deze regeling is een bedrijfsevenement of een personeelsfeest dat op eigen locatie of terrein wordt gehouden fiscaal onbelast, en dat is natuurlijk erg fijn.

Als u er voor kiest om op een externe locatie een bedrijfsbarbecue te geven valt dit niet onder de werkkostenregeling en is er dus geen sprake van belastingvoordeel.

 

Nog meer voordelen van een bedrijfsfeest op eigen terrein

Los van het feit dat een bedrijfsevenement op eigen terrein belastingtechnisch een voordeel oplevert, biedt het een mooie gelegenheid je collega’s en eventuele andere gasten te verrassen.

Een rondleiding met uw gasten in uw bedrijf kan zeker een leuke toevoeging zijn.

Tegelijkertijd is een eigen terrein vertrouwd en is er geen langere reistijd dan anders, waardoor de drempel om te komen laag ligt. De kans is dus groter dat er meer personeelsleden aanwezig zullen zijn.

Hoe verzorgt IdeaalCatering een bedrijfsfeest op locatie?

Wij rijden door het hele land met gesloten aanhangers van meer dan 3 meter lang en 2 meter hoog waar veel materiaal in kan. Wij laten deze gesloten aanhanger bij u achter, zodat u op eigen tijd met een aantal collega’s de kar kunt uitladen. De inhoud van deze aanhanger bestaat onder meer uit uitvouwbare tenten (zeer goede kwaliteit en brandvertragend) (bier)tafels, stoelen, statafels en een koelkast. Wanneer u met 4 mensen aan de slag gaat, bent u ongeveer een uur bezig met uitladen en klaarzetten. Het vlees, salades, bbq’s zetten wij neer op de meest koele plek, of in ieder geval uit de zon. Onderstaand kunt u zien hoe een indeling van uw bedrijfsfeest er ongeveer uit zou kunnen zien. Bekijk hier direct onze BBQ groepspakketten.

Hoe weet ik of mijn locatie is geschikt is voor een bedrijfsfeest?

Voor alles is natuurlijk een oplossing, maar inderdaad: een kantoorpand is minder geschikt dan bijvoorbeeld een grote loods. Wij vinden een locatie geschikt als er een plek is om goed uit de wind te kunnen staan. Aan wind en kou hebben de meeste mensen een hekel. Op kou is goed te kleden, maar de wind kan wel een probleem opleveren… U zal de eerste niet zijn waarvan de datum van een bedrijfsfeest samenvalt met veel storm en regen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat precies wanneer jullie een bedrijfsbarbecue willen houden er storm op komst is. De tenten die wij leveren kunnen t/m windkracht 4 worden opgezet. Geven ze boven windkracht 4 op, dan moet er gekeken worden naar een uitwijkmogelijkheid.

 

Help! Er is toch storm op komst, wat nu?!

De meest voorkomende uitwijkmogelijkheden zijn:

  • Het feest verplaatsen naar binnen (loods o.i.d.) Voor de sfeer is het ook erg leuk om dan de tenten binnen op te zetten. Met de tenten kan je dan een leuke afzetting maken zodat het aantal personen bij de ruimte past. U kunt bij ons vragen naar een ‘baktent’, zodat u buiten wel kunt barbecueën. Deze tenten zijn 3×3 meter.
  • De barbecue inwisselen voor een buffet. Wanneer u een barbecue in gedachten hebt, moet je vaak even aan het idee van een buffet wennen. Het grote voordeel van een buffet is dat het binnen gehouden kan worden. Aan de verhuurproducten verandert er dan niets. Die krijgt u net als bij de barbecue er gewoon bij. Ben u benieuwd welke buffetten wij in ons assortiment hebben? Klik dan hier.

Bent u benieuwd naar onze barbecuemogelijkheden? Of zoekt u nog een geschikte locatie? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in.

Welke vergunningen moet ik hebben voor een bedrijfsfeest?

Wat wij vaak horen is: ‘Wat niet weet, wat niet deert’ Toch kan een melding doen bij de gemeente volgens ons geen kwaad. Want in sommige gevallen kan het zijn dat je voor je bedrijfsfeest wél een vergunning moet aanvragen. Dit verschilt namelijk per gemeente en is ook sterk afhankelijk van het aantal bezoekers wat het feest zal gaan bezoeken.

Dit geldt ook voor de brandveiligheid. Meestal is een melding doen genoeg, maar in sommige gevallen worden er aanvullende maatregelen opgelegd waar je aan moet voldoen. Meer informatie kan je vinden op brandveiliggebouw.nu vinden. Laat je ten alle tijden niet afschrikken, de meeste dingen zijn vaak zo geregeld.

Bekijk hier hoe wij uw bestelling bezorgen

Zo doen wij dat!